شش سیگما ناب

 
شش سیگما ناب

شش سیگما ناب

از روزی که انقلاب صنعتی دوم پا بر عرصه ی ظهور گذاشت و هنری فورد شروع تولید انبوه را رقم زد بسیاری از موازی کاری ها ، اتلاف ها و دوباره کاری ها نیز پیش از پیش به چشم خورد.

تایچی اوهنو که سیستم تولید تویوتا یا TPS را بنیان گذاری نمود ، دریافت که این اتلاف ها اغلب باعث ایجاد ارزش افزورده برای مشتری و سازمان نمی شود و این شروعی بود برای بنیانگذاری سیستم ناب که بعد ها این اسم در کتابی با نام ، ماشینی که دنیا را تغییر داد – به تالیف آقای جیمز وومک – به چشم خورد.

ناب بودن سازمان به این معنی است که تمام فعالیت هایی که برای مشتری ارزش افزوده ایجاد نمی کند باید حذف شوند.

فعالیت های سازمان

در کل فعالیت های سازمان در سه دسته جا میگیرند ، فعالیت هایی که همرا با ارزش افزوده هستند و برای مشتری ارزش ایجاد میکنند ، فعالیت هایی که برای سازمان نیاز است و در واقع برای سازمان ارزش می آفرینند و در نهایت فعالیت هایی که هیچ ارزشی برای مشتری و سازمان خلق نمیکنند.

جالب است بدانید که این نوع فعالیت ها غالبا ۸۰ درصد از کل فعالیت های یک سازمان را تشکیل میدهند که این باعث بالا رفتن قیمت ، کاهش سرعت تولید و نارضایتی مشتری گردد.

یکی از مفاهیم اصلی موجود در تولید و سیستم ناب عبارت تولید به هنگام است ، به این که کالا یا خدمات به میزان درست ، در زمان درست به دست مشتری درست برسد . چنین تفکری میطلبد که مقدار اتلاف ها که شامل : موجودی ، تولید مازاد ، خرابی ها ، ضایعات ،حرکات اضفی در تولید ، حمل و نقل و استفاده نادرست از نیروی انسانی به حداقل برسد.

بیشترین ارزش افزوده و کمترین هزینه

تصور کنید سیستمی دارید که هزینه ی حمل و نقل در آن به حداقل رسیده ، هیچ هزینه ای بابت نگهداری نمیپردازید و مشتری هر زمان تقاضا داشته باشد می توانید آن را بر آورد کنید.

از سویی همین سیستم را در نظر بگیرید که در یک میلیون تولید خو تنها ۳ یا ۴ عدد از خروجی هایش نا منطبق بر خواسته های مشتری است.

چنین سیستم آرمانی دور از ذهن نبوده و راه دستیابی به آن انتخاب مسیر شش سیگما ناب می باشد.

شش سیگما ناب با وارد نمودن مفاهیم تولید ناب و ابزارهای آن در رویکرد حل مسئله شش سیگما حاصل شده که هدف نهایی آن علاوه بر کاهش چشمگیر ضایعات ، افزودن ارزش به کالا یا خدماتی است که بدست مشتری می رسد.تلفیق این دو نه تنها مشتری را به رضایت کامل میرساند بلکه هزینه های سازمان را با از بین بردن اتلاف های مطرح شده به میزان شگفت انگیزی کاهش میدهد.

مشاوره شش سیگما ناب

در حوزه مفاهیم بهبود با رویکرد های این چنینی که می توان گفت در هر زمینه از صنعت چه خدماتی و چه تولیدی باعث پیشرف ها و بهبود های شگرف کسب و کار می شوند ، باید به این نکته دقت کرد همانقدر که این رویکرد ها می توانند مفید باشند ، همانقدر میتوانند هزینه زا باشند و در نهایت منجر به خروجیمناسب نشوند و پروژه را با شکست رو به رو کنند.

چنین پیامدی تنها به این علت سبب مسی شود که تیم اجرایی دانش مورد نیاز را ندارند ، پس برای اجرا قبل از هر چیز باید تیمی با دانش را به خدمت گرفت.

گروه مهندسین مشاور نور از سال ۸۷ تا کنون با پیاده سازی سیستم های مدیریت و بهبود کیفیت در سازمان های به نام ایرانی  ، آماده همکاری با سازمان محترم شما در جهت دستیابی به تعالی ، رشد و بالندگی است.

به منظور حذف یا حداقل نمودن هزینه های مازاد سازمان خود مانند موجودی ، حمل و نقل ، ضایعات و … بهترین انتخاب شش سیگما ناب است.