پیاده سایز ایزو 9001

پیاده سازی ایزو 9001 برای سیستم های مدیریت کیفیت :

استانداردهای سیستم مدیریت کیفیت ایزو 9001 به منظور کمک و اطمینان از یک سازمان در رفع نیاز مشتریان و همچنین ذی نفعان آنها در هنگام رعایت الزامات نظارتی مربوط به محصولات یا خدمات آنها طراحی شده است. در حین توسعه و اجرای یک سیستم مدیریت کیفیت ، استفاده از مشاورین ایزو 9001 می تواند یک مزیت مهم باشد. در ادامه مقاله به تشریح مراحل پیاده سازی ایزو 9001 می پردازیم :

مراحل پیاده سازی ایزو 9001 :

مرحله 1 – تشکیل تیم اجرایی :

اولین مرحله از پیاده سازی ISO 9001 ایجاد یک تیم مورد نیاز از افرادی است که به خوبی از سیستم مدیریت کیفیت آگاهی دارند. یک تیم باید توسط سرپرست ارائه دهنده خدمات و نماینده مدیریت هدایت شود. پیش از اعمال مراحل اجرای ایزو 9001 نماینده مدیریت ، مسئولیت برنامه ریزی و نظارت بر سیستم مدیریت کیفیت را بر عهده دارند.

مرحله 2 – اجرای برنامه آگاهی :

اطلاع رسانی به کارمندان خود در مورد سیستم مدیریت کیفیت بسیار مهم است. بنابراین ، شما باید یک برنامه آگاهانه را در سازمان انجام دهید که به کارکنان خود در مورد اهمیت و هدف سیستم مدیریت کیفیت آگاهی دهید . این همچنین شامل مزایایی است که به مشتریان و کارمندان و همچنین نقش ها و مسئولیتهای کارکنان در داخل سیستم می دهد.

مرحله 3 – انجام بررسی وضعیت اولیه :

باید یک سیستم مدیریت کیفیت با تأیید استانداردهای ایزو 9001 ایجاد شود. اکنون ، این مرحله از ادغام ، تطبیق یا اضافه کردن بر روی برنامه کیفیتی که قبلاً اجرا شده است ، جلوگیری نمی کند. با این حال ، این مرحله پیاده سازی اساساً برنامه مدیریت کیفیت موجود (در صورت وجود) را با استانداردهای ایزو 9001 مقایسه می کند.

مرحله 4 – ایجاد یک پیاده سازی مستند :

پس از مقایسه سیستم مدیریت کیفیت ، سازمان با استانداردهای ایزو 9001 ، از یک طرح مستند برای رفع هرگونه عدم انطباق استفاده می کند . برنامه اجرای اسناد فرآیند را مشخص می کند و سیستم مدیریت کیفیت سازمان را کاملاً مطابق با استاندارد ISO 9001 می سازد.

مرحله 5 – توسعه مستندات سیستم مدیریت کیفیت :

جایی که ناسازگاری در مورد سیستم های مدیریت کیفیت بسیار رایج است ، حوزه اسناد و مدارک است. برای جلوگیری از این عدم انطباق ، موارد زیر باید توسعه یابد.

اظهارات مستند از کیفیت و اهداف کیفیت.

فرآیندهای مستند و سوابق مورد نیاز توسط استاندارد ایزو 9001 .

اسناد مورد نیاز برای اطمینان از برنامه ریزی ، بهره برداری و کنترل فرآیندهای مؤثر.

مرحله 6 – کنترل اسناد :

برای کنترل مدارک و اسناد مورد نیاز به عنوان بخشی از سیستم مدیریت کیفیت باید یک سیستم مستند ایجاد شود. سیستم کنترل اسناد باید انواع اسناد و مدارکی را که به عنوان بخشی از QMS استفاده می شود را پوشش دهد و معیارهای استاندارد ISO 9001 را کنترل کند.

مرحله 7 – ممیزی کیفیت داخلی :

برای بررسی اثربخشی سیستم مدیریت کیفیت ، باید توسط تضمین کیفیت یا تیم ممیزی داخلی بررسی شود. در زیر دلایل انجام ممیزی های داخلی آورده شده است:

برای اطمینان از اینکه سیستم مدیریت کیفیت با الزامات آن و همچنین با الزامات استاندارد ISO 9001 مطابقت دارد.

برای اطمینان از اجرای سیستم مدیریت کیفیت به شیوه ای مؤثر.

برای بهبود مستمر در سیستم مدیریت کیفیت خود.

مرحله 8- بررسی توسط مدیریت :

پس از اجرای سیستم مدیریت کیفیت ، بررسی های مدیریت باید در فواصل زمانی برنامه ریزی شده انجام شود. فرکانس مورد نیاز وجود ندارد ، با این وجود بسیاری از مدیریت های سازمانی حداقل یک بار در سال بررسی می کنند. این به منظور بررسی تأثیر مداوم سیستم است.

مرحله 9- صدور گواهینامه و ثبت نام :

درخواست رسمی به عنوان گواهینامه پس از 3-6 ماه اجرای و تثبیت استاندارد ایزو 9001 ،  توسط سازمان صدور گواهینامه انجام می شود. یک نهاد صدور گواهینامه فقط درصورتیکه سیستم مدیریت کیفیت پاسخگوی نیاز استاندارد ISO 9001 باشد ، مجوز را صادر می کند. این گواهینامه به مدت 3 سال اعتبار دارد و ممیزی های نظارت در آن دوره انجام می شود.

مرحله 10- بهبود مستمر :

سازمان پس از اخذ گواهینامه از سازمان صدور گواهینامه ، باید بر ادامه کارآیی و تثبیت سیستم مدیریت کیفیت متمرکز شود تا نیاز مشتریان خود را برآورده کند و رضایت آنها را افزایش دهد.

این راهنما نمای کلی خوبی از اقدامات انجام شده هنگام اجرای سیستم مدیریت کیفیت سازگار با ISO 9001 شما دارد.

اگر به دنبال پشتیبانی حرفه ای با اجرای خود هستید ، ما بیش از این خوشحال می شویم که به شما کمک کنیم. لطفا با کارشناسان ما برای نقل قول رایگان در مورد پروژه خود تماس بگیرید.

شماره تماس : 88761795-88764867-021

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *