استاندارد ملی ایران

اخذ نشان استاندارد ملی ایران

از آنجا که سازمان ملی استاندارد ایران متولی بازرسی کیفی و فنی کالاها و تولیدات شرکت های ایرانی است، عهده دار تدوین استانداردهای ملی ایران که به نام  ISIRI خوانده می شود هم بر اساس قانون می باشد.

استانداردهای ملی بسیاری در ایران توسط سازمان استاندارد تدوین گردیده اند که بررسی آنها، منجر به دریافت گواهی نامه استاندارد ISIRI می شود. پس از آن یک شرکت یا یک نشان تجاری می تواند به روی محصولات خود نشان ملی استاندارد را بکار گیرد.

لازم به ذکر است که استاندارد ISIRI برای همه ی محصولات موجود در بازار توسط سازمان ملی استاندارد ایران تدوین نگریده است.در صورتیکه استاندارد ملی ISIRI برای یک محصول موجود باشد این استاندارد می تواند اجباری و یا تشویقی باشد.

استاندارد ملی اجباری

تولیدکنندگان و کارخانجاتی که شامل استاندارد ملی اجباری در ایران هستند ( از جمله مواد غذایی، بتن، شیرآلات بهداشتی،پروفیل UPVC، لوله و اتصالات،شیرالات ساختمانی و … ) می بایست فورا به پیاده سازی استاندارد ملی و دریافت نشان استاندارد ملی ISIRI اقدام کرده و پس از دریافت این نشان به نحوی که از طرف مصرف کننده قابل رویت باشد، آن را به روی بسته بندی و محصول خود قرار دهند.

علاوه بر این، جهت صادرات، کالاها و محصولاتی که دریافت نشان ملی استاندارد برای آنها اجباری است، می بایست بر اساس قانون گمرک جمهوری اسلامی ایران، جهت دریافت نشان ملی استاندارد ملی ISIRI  اقدام نمایند.بدیهی است خروج محصولات شامل استاندارد ملی ISIRI از مرز های کشور منوط به داشتن استاندارد ملی ایران میباشد و همچنین پس از خروج محصول ، ورود به هر کشور نیز بر اساس قوانین گمرک کشور مقصد خواهد بود.

استاندارد ملی تشویقی

محصولاتی که معمولا استاندارد ملی آنها هنوز رای کافی جهت تصویب اجباری بودن را دریافت نکرده است و یا اینکه به تازگی تهیه شده اند به عنوان استاندارد ملی تشویقی در نظر گرفته می شوند.طبیعتا تولید محصولاتی که استاندارد ملی شان تشویقی است بدون دریافت نشان استاندارد ISIRI منعی نداشته و غیر قانونی نخواهد بود و پس از اجباری شدن استاندارد ملی ، برای همه تولید کنندگان الزامی خواهد شد.

اگر استاندارد برای محصول ما وجود ندارد:

در صورت عدم وجود استاندارد ISIRI برای محصول شما در کشور ، بسته به نوع محصول، نوع مشتری شما و مقصد و منظور شما از دریافت استاندارد مشاوران ما در مدیرفا استاندارد مناسب شرایط شما را گزینش مینمایند. یکی از پرکاربردترین و مناسب ترین روش ها جهت تایید کیفیت محصول و ارائه به مشتریان در این شرایط ،اخذ CE و یا گواهینامه محصول اروپا می باشد.

مراحل صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد توسط سازمان ملی استاندارد ایران

  • مراجعه متقاضی به سامانه سازمان ملی استاندارد
  • ثبت نام اولیه در سامانه
  • تایید اداره کل استان و ارسال نام کاربری و رمز عبور
  • تشکیل مدارک توسط متقاضی و بارگذاری در سامانه
  • بررسی اولیه مدارک
  • تایید مدارک ( 1- معرفی مسئول کنترل کیفی در سامانه، آموزش وی و تشکیل پرونده تایید صلاحیت 2- بخش آزمایشگاه شامل بررسی اولیه شرایط فنی واحد تولیدی)
  • زمان بندی نمونه برداری توسط کارشناس
  • ارسال نمونه به واحد نمونه برداری
  • نمونه برداری از واحد
  • ارسال نمونه به آزمایشگاه
  • بررسی تطابق نتایج با استاندارد
  • ارائه گزارش ارزیابی نهایی توسط کارشناس مربوطه و معرفی به کمیته علائم
  • بررسی دبیر کمیته علائم
  • برگزاری کمیته علائم و موافقت
  • ارسال به ستاد جهت اخذ کد ده رقمی
  • دریافت شماره ده رقمی
  • ارائه تسویه حساب واحد نمونه برداری توسط متقاضی ، ارائه اعلام وصول کارمزد خدماتی از واحد مالی توسط متقاضی ، انجام اقدامات مربوط به تهیه پیش نویس توسط اجرای استاندارد ، دبیرخانه و تایید
  • صدور پروانه
اخذ نشان ملی استاندارد ایران

مدارک موردنیاز صدور پروانه توسط سازمان ملی استاندارد ایران

  1. کپی برابر اصل آگهی ثبت واحد تولیدی خدماتی در روزنامه رسمی
  2. آگهی تغییرات
  3. تصویر برابر اصل پروانه تاسیس/ بهره برداری/ فعالیت، از مراجع قانونی
  4. فرم ثبت علائم تجاری
  5. تصویر برابر اصل آگهی ثبت نام / علامت تجاری محصول در روزنامه رسمی
  6. تصویر پرسشنامه اطلاعات فنی
  7. اطلاعات آزمایشگاه واحد تولیدی
  8. گواهینامه معتبر تایید صلاحیت مدیر / مسئول کنترل کیفیت
  9. مدارک مبنی بر اخذ ایران کد
  10. مدارک مرتبط با مفاصا حساب / پرداخت کارمزد خدماتی
  11. تصویر فیش پرداختی

چگونه می توان از خدمات سامانه صدور و تمدید پروانه کاربرد علامت استاندارد واحدهای تولیدی و خدماتی استفاده کرد ؟

 برای استفاده از خدمات سامانه می بایست وارد سامانه به آدرس /http://isom.inso.gov.ir شده و از بخش واحدهای تولیدی که در صفحه اول سامانه وجود دارد نسبت به ثبت درخواست خود اقدام نمود.

سامانه صدور و تمدید پروانه برای چه کسانی مناسب است ؟

ذینفعان این سیستم شامل واحدهای تولیدی ، شرکت های بازرسی ، آزمایشگاه های همکار ، مدیران کنترل کیفیت و واحدهای خدماتی می باشد که به تناسب نیاز خود ثبت درخواست می نمایند.

آیا دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد برای تمامی واحدهای تولیدی و خدماتی اجباری است ؟

در صورتی که تولیدات  واحدهای تولیدی در گروه استاندارد اجباری قرار گیرد، دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری است و در صورتی که تولیدات واحدهای تولیدی در گروه استاندارد تشویقی قرار گیرد، دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد تشویقی و اختیاری است.

تاریخ اعتبار پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری به چه مدتی است ؟

تاریخ اعتبار پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری 3 ساله می باشد.

چگونه می توان در خصوص کالای نامنطبق با استاندارد گزارش داد ؟

در سایت سازمان ملی استاندارد ایران گزارشات مردمی را می توان از دو مسیر ثبت و پیگیری کرد.

اولا در صفحه اصلی سامانه پس از انتخاب گزینه ثبت گزارش مردمی، کاربر می بایست نسبت به ثبت اطلاعات اقدام و در انتها نیز کد رهگیری  جهت پیگیری نتیجه به وی اختصاص داده می شود.

ثانیا کاربر می تواند وارد پرتال اصلی سازمان ملی استاندارد شده و از منوی خدمات الکترونیکی و اطلاع رسانی از بانک های اطلاعاتی، گزینه گزارش مردمی از کالای تولید داخل را انتخاب نماید.

اعتراض به نتایج آزمون تولید واحدهای تولیدی به چه طریقی قابل انجام است؟

پس از اطلاع رسانی نتایج آزمون به واحدهای تولیدی از سوی ادارات کل، قابلیت اعتراض به نتیجه آزمون ظرف مدت 5 روز برای واحدهای تولیدی فعال می گردد.

چگونه می توان نسبت به استعلام وضعیت شماره پروانه کاربرد علامت استاندارد اقدام نمود

به دو روش امکان پذیر است.

اول از طریق لینک http://isom.inso.gov.ir/parvaneh/   قابلیت استعلام پروانه کاربرد علامت استاندارد وجود دارد. دوم استعلام پیامکی رایگان از طریق ارسال شماره پروانه 10 رقمی به سر شماره 10001517 است.

آیا صدور کد رهگیری برای واحدهای تولیدی نیز در سامانه سازمان ملی استاندارد صورت می پذیرد ؟

بله. برای صدور کد رهگیری ، کاربر میبایست از صفحه اول سامانه، گزینه واحدهای تولیدی را انتخاب نموده و گزینه درخواست ثبت نام واحدهای تولیدی برای دریافت کد رهگیری را انتخاب و نسبت به ثبت اطلاعات اقدام نماید.

آیا امکان ثبت درخواست صدور مجدد برای پروانه ابطال شده وجود دارد؟

بله.در سامانه استاندارد ملی ایران، این امکان برای واحدهای تولیدی فراهم است که در کارتابلی که در اختیار دارند نسبت به درخواست مجدد برای رفع ابطال پروانه ابطال شده اقدام نمایند.

مدیرفا ، همراه شما در این مسیر

مشاورین مدیرفا در کنار شما هستند از ابتدای درخواست دریافت نشان استاندارد ایران تا لحظه پایان و اخذ نشان استاندارد. در این بین فعالیت های اجرایی و پیگیری و همچنین مدارک و الزامات فنی مورد نیاز توسط مشاورین مدیرفا تهیه گردیده و همچنین یک نفر از پرسنل سازمان محترم کارفرما نیز به طور کامل آموزش میبیند. مسیر دریافت گواهینامه نشان استاندارد ملی ISIRI به طور متوسط 4 ماه به طول می انجامد و این در شرایطی است که سازمان دارای نام تجاری ثبت شده ( برند ) ، مجوز فعالیت ، یک مسئول فنی و تجهیزات آزمایشگاه مورد نیاز استاندارد مرتبط باشد.

مشاورین ما با افتخار آماده پاسخگویی به پرسش ها و ابهامات شما درمورد اخذ نشان استاندارد ملی ایران هستند.